| Litter star world |
✿ Tutorial Letak Lagu SCM dalam BLOG ✿
Tuesday, December 24, 2013 • 6:21 AM • 2 comments
 Assalamualaikum selamat malam ,
Harini hana nak buat tuto . ini request dari cik kak Hamizah Rejab

Die nak hana ajar camna cara nak letak lagu dekad atas blog yang comel comel gitu tu . hewhew . so caranya adalah seperti berikut . Sila lah ikut tuto ini okey .


1. Korang kena masuk link ini dulu >>KLIK SINI<<

2. Dah masukkan ? Ok .TICK color yang korang suka . warna pick ke . hee . tapi belom selesai okeyyy

3. Then pergi pulak dekat Edit Playlist. Macam kat bawah ini :



**Masukkan tajuk lagu dan URL lagu . Kalau tak tahu , ikut bawah ..

4. Masuk YOUTUBE >> KLIK SINI << 

5. Search lagu yang nak .. then , copy URL lagu itu . Lihat di bawah :


6. Dah copy kan?Then ,paste lah di bhagian URL tu.Letak bnyk lagu pun bley...

7. Sudah paste ? Pergi pulak ke Configure Settings. Ubah ikut di bawah :
klik untuk nampak lebih jelas :)


8. Lepas dah ubah , terus tekan DONE akan keluar macam ini .Terus COPY!!


Oke done semuaa nyaa , sekarang ni , macamna pula nak letak dalam blog ?

1. Log In > Dashboard > Design > Add Gadget > Html/JavaScript
2. Paste segala yang korang copy kan tadi yang dekad atas tu 

3. Da paste , SAVE lah , 

4.apa lagii ~ huhu . Pergi cepat tengok blog korang ! ada takk ? Ada Takk ? hehe ! Mudah kan ?
=SELAMAT MENCUBA=


PASTFUTURE
PRINCESS PINK


7 Pinky An Non |







TALKIE TALKING