| Litter star world |
✿ Kenangan Terindah Kita Bersama ✿
Tuesday, December 17, 2013 • 1:43 AM • 1 comments
Assalamualaikum semua . Lama dah tak online dan betolkan blog ni . Semenjak espiyem haritu kan . Last updating this blog waktu ramadhan . Sampai sekarang baru dapat sapu sampah sampah kecik dekad blog ni . hewhew . 

Okey stop . kalau hana berceloteh panjang nampaknya lari tajuk lah nanti . Kalah orang yang berpidato . Hehe . See the tajuk ? Ape maksudnye tu ? ''Kenangan Terindah Kita Bersama'' ? dengan siapa ? Dengan En.Mimpi ke ? dengan kekasih gelap ke ? kihkih . Mestilah tidak . Kenangan tu untuk kenangan hana dan kawan kawan comel-mel-mel ku . 

Fyi hana kan dah pindah ke SMK PERNU sejak 2012 . Lepas pmr . Yelah result teruk . Kene halau dari sekolah lama . Hahahaha . Pepandai je . Tahu tak smk pernu tu letak dia dekad mana ? dekad pantai ? okey stop . you pikir ni smk penyu ke ape dekad pantai segala . haha . sekolah ni terletak dekad telok mas . Alah sekolah baru tuu . 

Mengimbau semula kenangan yang sedih . Mari ikuti cerita ini . Tiket wayang murah je . Sekotak tisu jenama senah collection . hahaha . 

Tuai padi antara masak ,
Esok jangan layu-layuan ,
Intai kami antara nampak ,
Esok jangan rindu-rinduan


nazim iskandar wafie saad mirwan faka nazreen nazim rafie afdal aidil lukman
hasanah mija arina aimi ain balkhis abirah intan adneen shuraya atika adila fadhila hazah fatini adiba azreen

-->First time masuk smk pernu kawan yang hana kenal dan bawak hana masuk sekolah tu ialah kuna a.k.a tengku nadia . Dia dah pindah dah sekarang . Lepastu dia tunjukkan kelas hana yang mana semua . okey dia memang baik . tapi lepas dah tahu kelas hana yang mana . Kami terus tak rapat dah . Sedihkan . Keyh takpe . hehe . Dah masuk kelas sendiri . Hana ditegur oleh bebudak kelas hana . orang pertama yang tegur hana ialah si mulut kepoh ni name dia arina azhari . lepastu diikuti dengan ain syazzana . and the geng . dorang baik sangat sangat . Kami lalui hari orentasi dengan gilang gemilangnye . 

-->Bila dah masuk kelas bermula lah segala ragam di kelas kan . Guru kelas kami cikgu Fauzi namanya . Beliau kekal jadi guru kelas kitaorang sampai form5 . Best woo . Sporting gilos . Waktu form4 tak adapa yang menarik sangat . but kelas kiteorang ni waktu form 4 rancak buat jamuan je . sampai jeles kelas lain . yelah budak kelas sportingkan . 

FORM 5

-->Naik form5 . banyak benda yang berlaku . itu ini . semuanye mematangkan diri . yelah orang nak spm tapi tak insaf insaf pon . hehe . banyak benda kami lakukan sesame . Disitulah terbentuknya satu geng antara kami iaitu BAHA . dulunya baha kerana kami ada 4 sahabat sejati tapi masuk pertengahan masuk seorang ahli baru name dia adila . so name geng kami telah ditukarkan kepada ANASH . ape maksud anash ? okey itu gabungan nama . Ain . Nadirah . Adila . balkhiS dan Hasanah . okey cukup 5 orang . kita lalui suka duku kita bersama . kongsi cerite sedih bersama kan . Rindu sangat time time macam tu .

Dear besties 4/5 UNGGUL 2012/2013 SMK PERNU
Lepasni dah ta ada rehat sama sama bawak bekal dan kongsi makanan dekad dewan terbuka lagi
Lepeasni dah tak ada kutuk kutuk sesama sendiri dalam kelas 
Lepasni dah tak ada kecoh kecoh pasal nak buat jamuan dekad mana bila dan harganya
Lepasni dah tak ada lagi keluhan malasnya nak pergi makmal 
Lepasni dah tak ada lagi ponteng kelas sesame 
Lepasni dah tak ada gurau senda sesame
Lepasni dah tak dapat pakai baju kelas kita sesame
Lepasni dah tak dapat na tengok kawan kene ketuk dengan cikgu roidah
Lepasni dah tak dengar iskandar panggil ustazah , mama
Lepasni dah tak ada mengumpat ngumpat budak kelas sebelah
Lepasni dah tak ada pj sesama
Lepasni dah tak ada buat group sesame hanya kelas kita je satu kumpulan
Lepasni dah tak dapat nak buat cikgu marah
Lepasni dah tak dapat nak main kilat kilat dengan cikgu fauzi lagi
Lepasni dah tak rancangan nak bawak tepung lagi
Lepasni dah tak dapat main tepung telur tembelang kilat kilat
Lepasni dah susah nak kenekan sesame sendiri lagi
Lepasni dah tak ada lagi perkataan 'ikan bilis is haram sayur is haram' antara anash
Lepasni dah tak dapat pergi 7e sesame
Lepasni dah tak dapat pakai baju pengawas lagi
Lepasni dah tak dapat rasa makanan kantin lagi
Lepasni dah tak dapat nak curik curik beli air lagi
Lepasni dah tak nak bergambar sesame pakai baju sekolah
Lepasni dah tak dapat bohonh cikgu sebab tak bawak buku
Lepasni dah tak dapat tengok ain menconteng lagi
Lepasni dah tak ada lagi suara jemaah
Lepasni dah tak de kelas tambahan lagi time cuti lagi lagi kimia
Lepasni dah tak ada lagi senah buat kek tok korang and makan sesame
Lepasni dah tak ade pergi lawatan sesame
Lepasni dah ada tidur sesame waktu kem . 

Dear friend . Sebenarnya hana rindu kenangan dengan korang . Korang ingat tak . Waktu kite spm . Kelas kite je yang selalu ade paper petang ? Kite selalu lepak dengan surau . Lepastu study sesame . Best sangat time nak exam add math tu . Haha . Waktu tu hana bawak phone lepastu mirwan mija akid dengan dila sebok berebut nak main game . mirwan dengan akid nak main game senapang . dak mija dengan dila nak main game where/s my water . kan kan . Kita baring sesame . Baring dengan shuraya . Lepastu waktu ade exam petang senah bawak motor . Amik dilah . lepastu waktu balik bermulalah adegan berlumba motor . yeahh saya minah rempit sejati . Nak rase jum lah . Hihi . 

Waktu budak p.a habis exam hari selasa . Hana keluar cepat masa tu . Then kite conteng baju sesame kan ? Tulis macam macam . Amik gambar . Waktu nak exam tu la dua jejaka dalam kelas kite ni excident nazreen dengan lukman tapi dorang tetap ikut adegan conteng conteng . Waktu tu orang yang selamani pemalu senyap tak pernah bertegur waktu hari lastu dah bertegur contohnya iskandar mirwan dan saad . Sedih sangat . Kenapa hari akhir baru dapat bermesra dan dapat merasai kebahagian persahabatan bersama ? Tapi tu Allah yang tetapkan . sokeylah . 

Korang tahu tak ape yang hana paling sedih sekali . Esoknya last spm untuk pelajar sains stream 2013 smk pernu iaitu paper biologi . Waktu tu tinggal 16 orang je bebudak kelas 5unggul daripada 29 . waktu tu jawab exam dengan budak perdagangan . dorang habis pukul 12 . kami habis pukul 12:30 . waktu tu dorang memekak sangat cakap merdeka merdeka merdeka . Hana geram dengan udin and the geng sebab waktu tu xdapat nak menulis idea bio tu . Tapiiii ~

Lepas dorang keluar daripada dewan . Rasa sunyi sangat . Rasa macam lain macam . Waktu tu lah air mata hana menitik atas kertas bio tu . Sebab tu tah hari perpisahan kami semua rupanya . Walau tadi hana marah dorang memekak tapi rupanya tu lah kali terakhir mungkin dapat dengar suara mereka . Lepastu dengan serta merta hujan lebat guruh semua sampai dewan pun terpercik air . Hujan seakan memahami kesedihan yang kami rasa . Perpisahan yang terjadi antara kami dan mungkin ianya susah untuk terjadi kembali .

Awak . awak semua ingat tak time kita konvoi raya ? waktu 2012 and 2013 . haha . dengan gentle hana ikut bebudak lelaki ni pergi jalan raya . waktu form 4 ingat lagi naik yamaha sport bapak hana . what u care ? motor buruk ? takpelah asalkan boleh rempitz . haha . lepastu waktu 2013 ni dah dapat motor kite pergi konvoi . dengan aimi ain and semua kawan kawan . bestkan . Dapat tak tahun depan merasakan hubungan akrab macam tu ? 

Apa yang penting hana rindukan korang . rindu nak bergurau manja dengan korang . rindu nak tengok lukman dengan aidil gaduh manje rindu nak conteng meja rindu semuanya . 

Ya Allah semoga perpisahan di masa persekolahan ini menjadikan kami lebih akrab diluar sana . Amin ya rabbalalamin .






















































 Dear guys . Ikhlas dari hati hana rindu korang . dan harap korang tak lupakan senah okey . All the best in your life 



PASTFUTURE
PRINCESS PINK


7 Pinky An Non |







TALKIE TALKING