| Litter star world |
✿ Mak & Ayah itu kebahagian saya ✿
Monday, December 10, 2012 • 6:34 AM • 1 comments









Assalamualaikum w.b.t dan selamat malam ye semua orang . Harini rasa happy ada rasa sedih pun ada . Baru balik dari lepak dengan kawan kawan . Yela dekad tempat biasa Cystal BEAR *tempat rap rap tu . hahah . Sape duduk area area telok mas tu tahu lakan . 

Okey . Nampak tak ayat atas tu ?

To mum and dad 
one day i'll make you proud of me . 
i promise you

 Ayah . Mak pegang kate kate dan janji nana ye . Sebenarnye tak ada tempat yang boleh di ungkapkan . Dekad sini kita menulis dan luahkan segalanya . Banyak lagi cabaran yang harus dihadapikan untuk bahagiakan family kita ? Lagi lagi kalau kita ni anak tunggal . Ye *macam saya . Walaupun mungkin nana tak dapat bahagiakan mak dan ayah sepadan kalian bahagiakan nana . as long as i'am alive . insyaAllah saya akan buat mak ayah bahgia . 

Ayah mak . Result PMR nana mungkin telah mengecewakan mak dan ayah tetapi mak dan ayah tetap berusaha nak pandaikan anak mak dengan ayah yg malas ni kan ? Hantar tusyen ni lha itu lha . tapi same je . hehe . ayah selalu cakap . Kau ni bukan bodoh tapi PEMALAS . hehe . rindu ayah cakap macam tu taw . 

Mak . mak selalu cakap dekad ayah . belikan moto murah je tok anak abg tu nanti die dah hbs sekolah baru belikan moto yg mahal sikit . sekarang masih sekolah lg . tapi ayah still degil . mak dengan ayah selalu berdebatkan ? hehe . last last mak bagi jugak moto LC 135 tok nana kan . banyak betul mulut mak bercakap cakap . Mak kata nak tabole naik lha sebab moto tu tinggi . lepastu nak kate bile mak naik nanti punggung mak tonggek lha . macam macamkan mak ? hehe . mase tu nana ade L . tapi mak asyik jugak nak ajak nana keluar . hehe . rupanya mak suka naik moto . baru thu . hehe

Mak Ayah . haritu kita pergi round round merlimau + sungai rambai + tangkap naik moto kan ? keliling pantai . jalan jalan makan makan kan . mak naik dengan ayah . nana naik sorang . Nana suke main potong potong bile kerete tu bawak lembap kan mak , ala . kawan kawan nana semua tahu perangai nana bawak moto cam ne . hehe . macam keling mabuk je . hee . tapikan mak . mase tu hati nana macam gelisah je mak . dalam happy kite ketawa tapi hati nana sayup je mak . ayah suke main hon hon bile nana salah jalan *berlagak pandai le tu . hehe 

Tetibe dekad satu simpang dekad merlimau tu kan mak . Ayah hon nana sebab nana salah jalan . nana toleh mak dengan ayah kat belakang lepastu nana terus je belok masuk kana tanpe tengok ade kete ke tak dari sana kan ? Mak terus menjerit . Nana terkedu mak . Tetibe ada kereta viva dari arah bertentangan datang dengan laju . die brek emegency . tayar kete die meleret ke depan . nasib baik nana tak tercampak kan mak . Mase tu mak menangis kan . Mak kata kalau teruk nana mesti dah masuk hospitalkan mak . Mak ayah nana mintak maaf ye . Buat air mata mak dengan ayah mengalir . 

Nana takboleh dengar ayat ayah 

kau sorang je anak ayah . kalau kau ape ape ayah tak ade anak lain . ayah risau sangat bile kau keluar naik motor . jangan balik malam . hati ayah tak tenang je bila kau selalu keluar :'(

Ayah i'm too sorry keyh buat ayah dan mak risau . Baru nana tahu betapa sayangnye kasih seorang ayah dan mak pd anaknye . Sekarang nana nak pergi mana mana mesti kene ade muka mak dan ayah kalau xhati nana tak tenang . Nana sayang mak dengan ayah . 

7/12/2012 . tarikh yang buat mak dan ayah tersenyum lebar sampai telinga . hehe . Dari pukul 7:30 sampai pukul 12 tghhari mak dengan ayah tunggu nana buat JPJ test . lame kan mak ayah tunggu . takmakan tak minum . huh . kesian . Nana janji nana buat betol3 dlm test ni . Mak selalu sgt berharap nana lulus . sebab biar die senang nak gi mane mane kalau malas nak naik kerete . malam sebelum tu siap kite bertiga baca yassin kan ? tungu punye tunggu keputusan . Alhamdullilah mak ayah . Nana lulus JPJ TEST . mak peluk nana kan ? ayah pun sama . mak kata . ta sia sia mak tunggu kau punye lame nasib baik kau tak mengecewakan kiteorang :'( *sedih dengar . 

Ye mak ayah . INSYAALLAH nana akan buat mak ayah bangge dengan result SPM 2013 nana nanti . Pray for me . *all my best . wish me luck . kbye .

I LOVE YOU MUM AND DAD :*


PASTFUTURE
PRINCESS PINK


7 Pinky An Non |







TALKIE TALKING