| Litter star world |
SCM MUSIC KAWAI STYLE TUTORIAL
Friday, July 27, 2012 • 11:43 AM • 1 comments

Assalamualaikum w.b.t dan selamat malam erghhh selamat pagi . haha . Bagi sesiapa yg belom tido tuhh yeaahh kite seppp sikit . Kite berjaga malam . Kami bukan burung hantu tapi kami adalah hantu . wee . TAKOT ? grr . Padan Mukaaaaa takut . 



Okey nak buat tuto pasal SCM KAWAII MUSIC PLAYER yang comel tiut miut macam saye tuhh . kuang3 . tolong gelak :DD jum ikut tuto di bawahh . Dipersilakan .


1. Korang kena masuk link ini dulu >>KLIK SINI<<

2. Dah masukkan ? Ok .TICK color yang korang suka. Jangan tekan DONE lagi.

3. Then pergi pulak dekat Edit Playlist. Macam kat bawah ini :



**Masukkan tajuk lagu dan URL lagu . Kalau tak tahu , ikut bawah ..

4. Masuk YOUTUBE >> KLIK SINI << 

5. Search lagu yang nak .. then , copy URL lagu itu . Lihat di bawah :


 
6. Dah copy kan?Then , paste lah di bhagian URL tu.Letak bnyk lagu pun bley biar jadik macam radioooo . Kuatkan radio kuatkan radiooo andaaaaa . Hahaha .

7. Dan edit ? Sudah paste ? Pergi pulak ke Configure Settings. Ubah ikut di bawah :
klik untuk nampak lebih jelas :)


8. Lepas dah ubah , terus tekan DONE akan keluar macam ini .Terus COPY!!



Oke , sekarang ni , macamana pula nak letak dalam blog ? Biol kepala hotak . Okey ikot stepp bawah niyhh ,

1. Log In > Dashboard > Design > Add Gadget > Html/JavaScript
2. Paste segala yang kauorang kopi pasta tadi tuhh yerkk :")

3. Da paste , SAVE lah , ape lagi  huhu . Pergi cepat tengok blog korang ! ada takk ? Ada Takk ? hehe ! Comel kan kan ? Macam sayaaa kan ? HAHAHA . 

=SELAMAT MENCUBA=


PASTFUTURE
PRINCESS PINK


7 Pinky An Non |







TALKIE TALKING